30 de gen. 2012

Centre de Recursos Laborals







Espai de lliure accés un cop donat d'alta del servei de borsa de treball, amb informació sobre recursos per a la recerca de feina i organització d’accions formatives de curta durada.
També es duen a terme entrevistes d'informació i assessorament personal per definir el perfil professional i optimitzar les condicions d'accés al mercat laboral; informació sobre accions ocupacionals, formació, mercat de treball; orientació específica per a persones amb discapacitat; etc. Aquestes entrevistes es realitzen els dimarts i dijous entre 9 i 13 h, al Centre de Recursos Laborals. Cal demanar cita prèvia.
Finalment, també s'ofereix ajuda per a l'elaboració del currículum vitae i la carta de presentació, per la qual cosa cal demanar cita específicament (dilluns, dimecres o divendres). 
Recursos laborals disponibles:
- Ofertes de treball d'empreses gestionades per la secció d'Ocupació.
- Premsa laboral especialitzada.
- Dossiers de tècniques de recerca de feina: vies de recerca; models de currículum vitae; models de carta de presentació; llistats de borses de treball per internet; llistats d'empreses per sectors.
- Formació reglada (ESO, Batxillerat, Formació Professional, Universitat, Postgraus, etc.); formació ocupacional; escoles taller; cases d'oficis; programes de qualificació professional inicial; formació privada. 
Accions formatives (de curta durada):
- Informàtica (paquet Office).
- Disseny del projecte professional.
- Comunicació.  
Tallers i monogràfics:
- Aprenent a comunicar. Treu el màxim partit de tu mateix/a! (27/04, de 9.30 a 13.30 h), inscripció oberta
- Els divendres del CRL (cada divendres des de 24/02 a 30/03, de 10 a 11.30 h), inscripció tancada 

Borsa de Treball
Per ser inclosa a la borsa de treball i poder accedir a les ofertes vigents, la persona interessada ha d'emplenar la fitxa d'alta d'usuari, la qual és accessible en format electrònic des d'aquest bloc (document annex fitxa d'alta d'usuari), i en paper tant a l'edifici Puig Coca com als PACs. Un cop emplenada la fitxa, cal sol·licitar cita prèvia per a una primera entrevista al Centre de Recursos Laborals, a la qual cal portar la fitxa emplenada i el currículum vitae.
En cas que no es desitgi rebre orientació professional, es pot enviar la fitxa degudament emplenada i el currículum directament per Internet a l'adreça electrònica ocupacio@esplugues.cat (llegir document annex full informatiu borsa).
Una vegada inscrit com a usuari, l'accés al Centre de Recursos Laborals per a consultar les ofertes de treball vigents és lliure.

Sol·licitar cita prèvia per a primera entrevista d'inscripció a la borsa de treball tot trucant al Puig Coca (93 372 04 16) o bé al Punt d’Atenció a la Ciutadania (900 300 08), i dur la fitxa d'alta d'usuari emplenada i un currículum vitae.  
Departament: Centre de Recursos Laborals
Adreça: Edifici Puig Coca, petit parc de l'Amistat, s/n

Persones de contacte: Judit Santamaria, Gemma Vélez
Horari d'atenció al públic del Centre de Recursos Laborals: del 16 de setembre al 9 de juny: dimarts i dijous 9 a 13 h. Del 14 de juny al 15 de setembre: dimarts i dijous de 9 a 12.30 h. 
 
Observacions
Els joves entre 16 i 35 anys que vulguin donar-se d'alta de la borsa de treball i rebre orientació professional o formativa han d'adreçar-se a l'Oficina Jove d'Emancipació (edifici annex al casal de cultura Robert Brillas, c. Àngel Guimerà, 34).

Enllaços d'interès laboral
- Departament d'Empresa i Ocupació de Barcelona
- Oficina Jove de Treball de Barcelona
- Servei d'Ocupació de Catalunya
- Punto de Encuentro de Empleo