Recerca

A l'hora d'iniciar un procés de cerca de feina és imprescindible tenir molt clar què busquem.
En aquesta secció et proporcionem tota la informació necessària perquè disposis del major nombre de recursos possibles per a la recerca de feina, tant en xarxa com a espais on connectar-te, empreses de col·locació...
Serà una sessió activa, on podràs utilitzar l'aula d'ordinadors per fer recerques i enviar el teu currículum a les ofertes seleccionades.

A continuació tens diversos enllaços per fer recerca de feina. 

Serveis públics de feina 
Disposes per un costat, de Feina Activa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i, per un altre, existeixen les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments. A Esplugues està el Centre de Recursos del Puig Coca. Pots inscriure’t en tots ells a la vegada, perquè no són excloents.

Portals de feina 
Trobem moltes bosses de treball per Internet, tant generals com específiques de sectors concrets. Inscriu-te com a demandant de feina en varies d’elles i sigues actiu enviant candidatures.

Empreses de treball temporal i agencies de col·locació 
Hi ha empreses especialitzades en la intermediació entre treballadors que busquen feina i empreses amb vacants per cobrir, majoritàriament temporals. La inscripció es gratuïta i pots fer-ho en totes les que vulguis (les que quedin més properes al teu domicili, per exemple).
- Adecco 
- Manpower  

Xarxes socials 
Parla amb els teus contactes (família, amics, veïns, companys, ex-caps, coneguts, etc.) i informa’ls sobre la teva recerca de feina. No desaprofitis cap oportunitat per a crear un nova xarxa i mostrar-te disponible!
Si et mous bé per internet, també pots utilitzar les xarxes socials digitals.
- Linkedln 
- Xing  

Premsa 
Existeixen diaris amb un apartat d’ofertes de feina, inclús, especialitzada.  
- Anuntis 

Autocandidatura 
Consisteix en que facis arribar el teu currículum a l’empresa on vulguis treballar, presentant la candidatura a través d’una carta de presentació. En primer lloc, tens que fer una recerca d’empreses on podries i voldries treballar. Finalment, redacta una carta de presentació específica i diferent per a cada empresa i cada lloc de treball, adjuntant a la vegada el teu currículum.